Elektrische rookoven inclusief reinigingsborstels - 147 L - 8 roosters
De RCRO-1300 SET rookoven inclusief reinigingsborstels is ontworpen voor professioneel gebruik in horecagelegenheden, of het nu gaat om restaurants, pensions, hotels, etc. De elektrische rookoven wordt gebruikt voor het koud, warm en heet roken van verschillende producten, waaronder kaas, worst, gevogelte, verschillende soorten vlees en vis. Dankzij de meegeleverde roestvrijstalen borstels kan deze eenvoudig hygiënisch schoon worden gehouden.
Met de exacte thermostaat kan de rooktemperatuur worden ingesteld tussen 0 en 110 ° C. Op deze manier kunt u kiezen tussen drie rookmethoden: koud (20 - 30 ° C), warm (52 - 80 ° C) en heet roken (meer dan 82 ° C). Hartige worsten en ham worden traditioneel koud gekookt. Warm en heet roken gebruikt men voor vette vis en andere producten voor directe consumptie.
Met de precieze timer kan de verwerkingstijd worden ingesteld tussen 0 en 120 minuten (hoe hoger de temperatuur, hoe korter de rooktijd). Tijdens het proces gaat een oranje lampje branden en als het klaar is klinkt er een geluidssignaal. Bovendien heeft de deur van de roker een gemakkelijk af te lezen Celsius en Fahrenheit-thermometer, zodat u altijd de actuele temperatuur kunt aflezen zonder de oven te hoeven openen.
De 147-liter rookoven is gemaakt van roestvrijstaal, een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Het is bovendien corrosiebestendig, bestand tegen hoge temperaturen en neutraal in contact met voedsel. RVS is dus uitermate geschikt voor de bereiding van voedsel. Het gladde oppervlak is ook eenvoudig te reinigen met water en poetsmiddel.
Dit model wordt geleverd met verschillende veiligheidsfuncties. De deur heeft bijvoorbeeld drie effectieve clipsluitingen die voorkomen dat deze tijdens het roken per ongeluk wordt geopend. Dankzij de van buiten toegankelijke gloeibak is het vullen van grondstof gemakkelijk en veilig ook tijdens het rookproces. Nadat u grondstof heeft bijgevuld, schuift u de gloeibak eenvoudigweg naar binnen zonder de deur te hoeven openen.
Acht uitneembare roosters zijn beschikbaar om het voedsel in de oven te plaatsen. Het lekkende vet stroomt in de lekbak, die ervoor zorgt dat de gloeibak en de onderkant van de rookkast niet vies wordt. Mocht er veel vet vrijkomen, stroomt dit door een tuitje in een uitneembare kom onder de opvangbak. Onder de gloeibak bevindt zich een opvang voor gloeiende as en de rook kan gemakkelijk via een schoorsteen met verstelbare afzuiging ontsnappen.
De borstel RCCB-1 bestaat uit een 9 cm lange borstelkop, die op zijn beurt is samengesteld uit drie langwerpige spiralen met borstelharen, die samen een groot schroboppervlak vormen. De RCCB-2 borstel, die is gevormd uit een 17 cm lange, gebogen spiraal, is ideaal voor nauwe tussenruimtes. Met een beetje water en schoonmaakmiddel kunt u met deze grillborstels snel hardnekkige etensresten van het oppervlak en in de tussenruimtes van het grillrooster verwijderen.
De roestvrijstalen borstelharen staan over de rand van de borstelkop of de spiraal, zodat u zelfs gecompliceerde plaatsen kunt bereiken. De handgrepen van 26,5 cm en 15 cm lang, die beide stevig in de hand liggen, zorgen voor comfortabel gebruik. Eenmaal klaar, kunnen de borstels eenvoudig worden opgehangen aan het koord aan het einde van het handvat.